Sporto mokyklos lengvaatlečiai – geriausiųjų Lietuvos lengvaatlečių sąrašuose

Lietuvos lengvosios atletikos federacija paskelbė 2021 metų geriausiųjų šalies lengvaatlečių dešimtukus atskirose rungtyse vaikų, jaunučių, jaunių, jaunimo amžiaus grupėse, o suaugusių grupėje – dvidešimtukus. Tarp geriausiųjų Lietuvos lengvaatlečių yra 18 Šiaulių rajono sportininkų.

Geriausiųjų Lietuvos lengvaatlečių sąrašuose 5 Šiaulių r. Kuršėnų sporto mokyklos neformalaus švietimo mokytojo A.Lukošaičio auklėtiniai. Bėgikų R.Vališausko, D.Rastoko, M.Bauros, M.Montvilos pasiekti rezultatai 1000 m, 1500 m,3000 m, 5000 m, 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyse patenka į suaugusių ir jaunimo amžiaus grupių geriausiųjų dešimtukus. Į geriausių vaikų amžiaus grupės dešimtuką pateko šuolininkė į tolį G.Sedekerskytė.

Neformalaus švietimo mokytojo P. Vaitkaus treniruojamų lengvaatlečių geriausiųjų sąrašuose randame 11. Suaugusių ir jaunimo sąrašuose metikė (disko m., kūjo m., rutulio st.) N.Dikšaitė ir šuolininkas į aukštį R.Vepštas, jaunių amžiaus grupėje – kūjo metikas M.Alejūnas ir šuolininkas su kartimi L.Dumša, jaunučių amžiaus grupėje – daugiakovininkas G.Klimas, ieties metikė N.Miežytė, šuolininkas su kartimi P.Janušauskas, disko metikė T.Andrijauskaitė, trišuolininkė R.Dikšaitė, šuolininkas į tolį ir trišuolininkas V.Domarkas, kūjo metikė S.Karbauskaitė.

Jaunučių amžiaus grupėje 800 m ir1500 m bėgimo su kliūtimis rungtyse R.Prazauskio, o jaunių grupėje E.Staradumskio 2000 m kliūtinio bėgimo rungtyje pasiekti rezultatai patenka į geriausiųjų amžiaus grupių dešimtukus. Šiuos sportininkus treniruoja neformalaus švietimo mokytojas R.Juodis.

Ta pačia proga reikia pažymėti, kad Lietuvos lengvosios atletikos rinktinėms tarptautinėse 2021 metų varžybose atstovavo 7 Šiaulių rajono sportininkai. Suaugusių rinktinei – bėgikas Robertas Vališauskas, jaunimo – disko ir kūjo metikė Nerilė Dikšaitė,  bėgikai Matas Baura, Mikas Montvilas, Deividas Rastokas, jaunučių – šuolininkas su kartimi Pijus Janušauskas ir bėgikas Rokas Prazauskis. Taip pat verta paminėti, kad Šiaulių rajono jaunučių rinktinė Lietuvos čempionate Marijampolėje rajonų tarpe laimėjo antrąją komandinę vietą.

Comments are closed.