DAO komanda po apdovanojimu

Aktyviai dalyvaujantys karatistai iš turnyrų grįžo su apdovanojimais

2024 m. spalio 12 d. Nyderlanduose vyko tarptautinis kiokušin karatė turnyras. Karatė turnyro išskirtinumas, kad kiekvienas dalyvaujantis turi sukovoti po 3-4 kovas nepriklausomai nuo kovos baigties rezultato. Tai reiškia kova gali baigtis (pra)-laimėjimu arba lygiosiomis, renkami taškai, kurie lemia nugalėtojus. Toks formatas leidžia įgyti daugiau tarptautinių varžybų patirties. Į 20 kartą organizuojamą turnyrą, pirmą kartą vyko 10 Valdemaro Mitkaus auklėtinių sportuojančių sporto klube Dao ir Kuršėnų sporto mokykloje. Iš jų net 8 tapo varžybų prizininkais. Geriausiai sekėsi ir varžybų nugalėtoju tapo Šarūnas Neverdauskas. Antras vietas iškovojo Patricija Leščinskaitė, Gabija Vitkevičiūtė, Pijus Mitkus, Tauras ir Herkus Pugačiai, o trečias vietas iškovojo Teodora Kaveckaitė ir Emilija Jogaudaitė.

Jaunieji sportininkai vyko į turnyrą kaupti varžybinės patirties, o vyresnieji su tikslu geriau pasiruošti 2025 m. Lietuvos U16 ir U18 čempionatams, bei kandidatuoti į nacionalinę šalies rinktinę. Dalis jų kelionės išlaidų lėšų buvo padengta iš Šiaulių rajono savivaldybės aukšto meistriškumo sporto programų finansavimo programos lėšų. Daugelį metų organizuojame kelionė autobusu, o privalomos stovėti valandos praleidžiamos įvairiuose baseinuose ir pramogų parkuose. Tai skatina sportininkus keliauti ir turiningai praleisti laiką su sporto šakos bendruomene.

Spalio 13 d. Kauno sporto halėje vyko tradiciniu tapęs, labdaringas „Let‘s join the fight together“ kiokušin karatė turnyras. Jame susirinkę įvairių amžiaus grupių dalyviai kovėsi ir rungtyniavo ant tatamio, o surinktos lėšos skirtos vaikams kovojantiems su onkologinėmis ligomis. Į turnyrą savarankiškai nuvyko 2 kuršėniškiai Ieva Pieškutė ir Kristupas Gudavičius, kurie pasirodė puikiai ir laimėję po tris kovas iškovojo pirmas vietas.

Aktyvus sportininkų dalyvavimas įvairiuose turnyruose leidžia kaupti patirtį ir auginti naują kartą gebančią konkuruoti tarp stipriausių karatė klubų Lietuvoje ir Europoje. Toliau intensyviai ruošimės ir laukiame Lietuvos moksleivių taurės varžybų, kurios vyks lapkričio 10 dieną, Kėdainiuose.

Comments are closed.