Iš kairės Kaveckas, Neverdauskas, Černiauskas, Mitkus, Simonovičius, Petrulionytė, Lukoševičius

Kuršėniškiai kovėsi dėl kelialapių į Lietuvos kiokušin karatė rinktinę

2023 m. balandžio 16 dieną, Kėdainiuose susirinko virš 330 stipriausių Lietuvos kiokušin karatė jaunučių (U16), jaunių (U18) ir jaunimo (U20) kovotojų. Jie varžėsi ne tik dėl Lietuvos čempiono vardo, bet ir dėl kelialapio į Europos čempionatą, kuris vyks Vengrijoje birželio mėnesį. Vietas rinktinėje užsitikrino 1 ir 2 vietų laimėtojai, o 3 vietų laimėtojai tapo kandidatais ir atsarginiais rinktinės nariais. 
Į šį čempionatą nuvyko net 6 Valdemaro Mitkaus treniruojami Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo „Dao“ auklėtiniai. Po sunkių kovų paaiškėjo, kad net pusė iš jų tapo čempionato prizininkais. Geriausiai sekėsi Titui Černiauskui (U16, -70kg), kuris gausiausioje kategorijoje (29 sportininkai) užtikrintai laimėjo 4 kovas ir finale po pratęsimo nusileidęs klaipėdiškiui tapo vicečempionu, bei užsitikrino vietą Lietuvos rinktinėje. Rinktinės kandidatais iškovoję 3 vietas tapo Julius Simonovičius (U18, -80 kg) ir Šarūnas Neverdauskas (U16, -60kg). Garbingai kovėsi, tačiau atrankinių kovų barjero neperžengė Vidmantė Petrulionytė, Vakaris Kaveckas ir Deimantas Lukoševičius. Lietuvos kiokušin karatė rinktinė dažnai lyderiauja Europos karatė čempionatuose, todėl atranka į ją yra labai sudėtinga. Labai džiugina, kad eilę metų rinktinės sąrašus papildo kuršėniškių pavardės, tai parodo nuoseklaus ir kokybiško darbo rezultatus.
Sukovojo vyresni, o balandžio 29 d. Lietuvos vaikų kiokušin karatė čempionate kausis jaunieji sportininkai. Planuojamas dvigubai didesnis kuršėniškių dalyvių skaičius, taigi linkime sėkmės ruošiantis ir lauksime gerų rezultatų iš vaikų čempionato.

Comments are closed.