Prizininkai linksma nuotrauka

Lietuvos vaikų kiokušin karatė čempionate – kuršėniškiai stipriausiųjų trejetuke!

2023 m. balandžio 29 dieną, Kėdainiuose susirinko virš 600 sportininkų gimusių 2009-2013 metais, iš 41 karatė klubo dalyvauti – 2023 m. Lietuvos vaikų kiokušin karatė čempionate. Svarbiausiose šių metų vaikų varžybose, sportuojantys Kuršėnų sporto mokykloje ir kiokušin karatė klube „Dao“, Valdemaro Mitkaus auklėtiniai pasirodė stulbinamai ir iš 12 dalyvavusiųjų net 6 iškovojo čempionų titulus: 

Teodora Kaveckaitė (U14, -50kg), 

Ieva Pieškutė (U13, -60kg), 

Gabija Vitkevičiūtė (U12, -40kg), 

Jokūbas Jankaitis (U11, +50kg), 

Radvilas Lukšas (U11, -45kg),

Aronas Pranauskas (U12, -50kg.

Antras vietas iškovojo 3 sportininkai:

Patricija Leščinskaitė (U13, +60kg),

Melita Mečiūtė (U12, +55kg),

Nojus Lukoševičius (U12, -45kg).

Trečiąją vietą iškovojo Kipras Mintauskas (U11, -35kg).   

Pasibaigus čempionatui ir susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad tarp visų dalyvavusių komandų, kuršėniškiai nusileidę stipriausiems Klaipėdos klubams „Shodan“ ir „Okinava”, pagal iškovotus medalius lentelėje rikiavosi 3 vietoje. 

Vykdant tokius didelius turnyrus Lietuvos kiokušin karatė federacija susiduria su organizacinio personalo sudarymo sunkumais, dažniausiai trūksta teisėjų. Kuršėniškiai didžiuojasi, kad turi ne tik aktyvių dalyvių, sportininkų, bet ir aktyvių teisėjų. Kėdainiuose vykusiame Lietuvos vaikų čempionate vienas iš mažiausių karatė klubų delegavo didžiausią teisėjų brigadą iš kurių net 2 tarptautinės kategorijos (Vygandas Milieška ir Marius Fokas) bei 2 teisėjavimą pradedantys sportininkai (Julius Simonovičius ir Vakaris Kaveckas).  Toks aktyvus dalyvavimas ir puikūs rezultatai parodo, kad Kuršėnuose sėkmingai gyvuojanti kiokušin karatė sporto šaka, ir toliau klestės ir tinkamai reprezentuos Šiaulių rajoną.  

Comments are closed.