Edvino Ivanovo nuotr. Kursenu komanda po apdovanojimu

Karatistai metus pradėjo pergalingai

Prieš daugiau nei savaitę, sausio 19 dieną, Kuršėnuose vyko kvalifikacijos kėlimo (diržų) egzaminai. Juos sėkmingai įveikė visi 44, Valdemaro Mitkaus ir Vygando Milieškos treniruojami sportininkai. Trenerius labiausiai džiugino ne tik rekordinis skaičius norinčių užsirišti aukštesnę kvalifikaciją reiškiantį diržą, bet ir tai, kad egzaminą išlaikė 3 jaunieji sportininkai, kurie pradėjo treniruotis naujai suformuotose karatė grupėse Ginkūnuose. Treneriai viliasi, kad ne užilgo ginkūniškių pergalėmis galėsime džiaugtis ir ant varžybų tatamio.

Išlaikę diržus, perėję į aukštesnes kategorijas ir vyresnių amžiaus grupes, sausio 28 dieną, 27 sportininkai nuvyko į sostinę – dalyvauti „Vilniaus karatė lygos“, antrojo etapo varžybose. Po įspūdingo Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo Dao sportininkų pasirodymo paaiškėjo, kad net 24 tapo prizininkais, o iš jų 22 kovojo finaluose. Dvylika V. Mitkaus auklėtinių tapo savo kategorijų čempionais: Eduardas Bagdonas, Beata Batalauskaitė, Ignas Giržadas, Joris Jackus, Emilija Jogaudaitė, Teodora Kaveckaitė, Patricija  Leščinskaitė, Nojus Lukoševičius, Herkus Pugačius, Ugnius Teresas, Ąžuolas Trilikauskas ir Gabija Vitkevičiūtė. Antras vietas iškovojo 10 sportininkų: Adomas Balčiauskas, Emilijus Jakas, Auksė Lukoševičiūtė, Jokūbas Lukšas, Pijus Mitkus, Ignas Navickas, Ieva Pieškutė, Aronas Pranauskas, Tauras Pugačius ir Lukas Steponavičius. Du iškovojo garbingas trečias vietas Faustas Jankauskis ir Leonardas Jocas. Būtina pastebėti, kad prie dažnai dalyvaujančių ir pergales iškovojančių kuršėniškių komandos vis prisijungia, naujų ir jaunų būsimų čempionų. Vilniaus karatė lygos organizatoriai pasirūpino, kad ne tik sklandžiai įvyktų varžybos, bet ir visi prizininkai būtų apdovanoti įspūdingais trofėjais. Ačiū VKL organizatoriams.

Metai pradėti pergalingai. Sezonas įsibėgėja, o artimiausias renginys vyks Kuršėnuose. Vasario 10 dieną į Šiaulių technologijų mokymų centro, Kuršėnų skyriaus sporto salę, susirinks apie 500-600 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Vengrijos karatė klubų. Karatistai varžysis ne tik dėl įspūdingų asmeninių ir komandinių trofėjų, bet ir bus atšvęstas „Kuršėnų kyokushin karatė klubo DAO“ – 30 metų jubiliejus. Kviečiame visus ateiti į karatė šventę Kuršėnuose.

Comments are closed.