IMG_0580

Kuršėniškiai – tarp stipriausių Lietuvos vaikų kiokušin karatė čempionate

Balandžio 13 d., tradiciškai, Kėdainiuose vyko Lietuvos vaikų čempionatas. Į svarbiausias varžybas 10-14 metų vaikams susirinko kautis 667 sportininkai iš 38 Lietuvos kiokušin karatė klubų. Palyginus su kitais, negausi Valdemaro Mitkaus paruošta komanda (17 vaikų) pasirodė stulbinamai ir iškovojo net 14 prizinių vietų iš jų 8 pirmos vietos. Tai reiškia kad 2024 metų Lietuvos čempionais tapo: Kristupas Gudavičius, Kamilė Jurkonytė, Patricija Leščinskaitė, Radvilas Lukšas, Kevinas Norvaišas, Aronas Pranauskas, Ugnius Teresas ir Gabija Vitkevičiūtė. Jokūbas Lukšas iškovojo antrąją vietą, o garbingas trečias vietas užėmė: Gustė Dambrauskaitė, Kristupas Nakas, Ieva Pieškutė, Tauras Pugačius ir Domas Šmiganovskis.
Pasibaigus varžyboms ir susumavus visus rezultatus, pagal iškovotas prizines vietas paaiškėjo, kad Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo Dao komanda, rikiavosi 3 komandinės įskaitos vietoje. Nusileista labai pajėgioms ir gausioms komandoms iš Vilniaus „Shin“ klubo ir rezultatyviausiais tapusių penkioliktus metus iš eilės Klaipėdos „Shodan“ karatė klubo.
Kiekvienais metais demonstruojami solidūs kuršėniškių rezultatai parodo, kad ilgametis bendradarbiavimas tarp: karatė klubo Dao, Kuršėnų sporto mokyklos, Šiaulių rajono savivaldybės bei jaunųjų sportininkų tėvų yra efektyvus ne tik vaikų užimtumui, bet ir kokybiškas, nes pasiekiami labai aukšti sportiniai rezultatai. Šiomis varžybomis sezonas nesibaigia, o tik įsibėgėja, nes gegužės 11 dieną vyks Lietuvos U-16 ir U-20 čempionatai, o gegužės 24-25 Europos čempionatas Ispanijoje, kuriems intensyviai ruošiasi kuršėniškiai. Po labai svarbių varžybų sportininkai aktyviai dalyvaus įvairiose vasaros stovyklose ir seminaruose, o nuo rugsėjo mėnesio pradėsime naująjį sezoną ir į formuojamas grupes Kuršėnuose ir Ginkūnuose bus kviečiami nauji nariai. Taigi, jei jūs arba jūsų aplinkos žmonės norite prisijungti prie čempionų komandos visada esate laukiami.

Comments are closed.