Dalyvių ir sirgalių komanda

Du prizininkai iš keturių Lietuvos kiokušin karatė čempionate

2024 m. gegužės 11 dieną, Kėdainių arenoje vyko Lietuvos jaunučių (U16) ir jaunimo (U20) čempionatai, kuriuose dalyvavo beveik 300 stipriausių Lietuvos kovotojų. Čempionato tikslas išaiškinti stipriausius ir suformuoti Lietuvos rinktinę, kuri gins Lietuvos garbę Europos čempionate, Vroclove (Lenkija) š.m. spalio mėnesio pabaigoje. Pirmų dviejų vietų laimėtojai užsitikrina dalyvavimą, o trečios vietos laimėtojai tampa rinktinės kandidatais.

Lietuvos čempionate Šiaulių rajonui atstovavo, net keturi Valdemaro Mitkaus auklėtiniai. Geriausiai sekėsi Vakariui Kaveckui, kuris U20 grupėje 65-70 kg svorio kategorijoje užėmė antrą vietą ir iškovojo kelialapį į Europos čempionatą. Rinktinės kandidatu, trečią vietą iškovojęs, tapo Šarūnas Neverdauskas. Šarūno U16, 60-65 kg kategorija buvo pati gausiausia, joje dėl kelialapio kovėsi, net 36 sportininkai, o tai parodo milžinišką konkurenciją. Kuršėniškis laimėjo 3 kovas ir ketvirtoje pusfinalio kovoje po visų galimų pratęsimų teisėjai pergalę skyrė vilniškiui. Kiti du U16 dalyviai Teodora Kaveckaitė (50-55 kg) ir Armandas Mickevičius (virš 75 kg) savo kategorijose laimėjo po 1 kovą ir pralaimėjo antrose kovose. To neužteko, kad sportininkai užimtų prizines vietas ir kandidatuotų į Lietuvos rinktinę. 

Kaip ir visada Kuršėnų komanda buvo aktyvi ne tik sportininkais, bet ir teisėjais. Iš mažo klubo deleguoti, net trys teisėjai: Emilija Lidytė, Julius Simonovičius ir Marius Fokas. Labai svarbiose varžybose sportininkus palaikyti atvyko beveik 70 Kuršėnų sporto mokyklos ir karatė klubo DAO sirgalių armija sudaryta iš sportininkų, tėvelių ir prijaučiančių šiai sporto šakai bendruomenės narių. Ačiū visiems vykusiems ir palaikiusiems.

Šį mėnesį laukia dar vienos labai svarbios varžybos, Europos kiokušin karatė čempionatas Valencijoje (Ispanija), kuriose Lietuvos garbę gins du kuršėniškiai Julius Simonovičius ir Titas Černiauskas. Abu sportininkai dalyvaus jaunių (U18) amžiaus grupėje. Linkime sportininkams sėkmės ir laukiame sugrįžtančių su pačiomis geriausiomis naujienomis.

Comments are closed.